isabellaknutsson

Tre yrken…

Jag är i lite tankar kring detta med utbildning och framtida yrken jag är kluven i vad jag vill men det lutar mest åt ett och det är ju lärare men några yrken som jag valt bort ser ni här nedan och en förklaring på varför.

1. Barnmorska – visst är det jätte fint att se barn komma till världen genom förlossning eller varför inte barnmorska på en mödravårdcentral och se en mammas mage växa och hjälpa med råd osv? MEN efter ett ordentligt tänkande och bollande fram och tillbaka så har jag kommit fram till att det inte är något för mig och anledningen är ganska enkel, jag själv skulle aldrig klara av om något skulle hända mamman eller bebisen under graviditet eller förlossning, jag hade blivit knäckt själv och det funkar inte, i det läget måste jag vara stark och stöttande gentemot föräldrarna men jag hade inte klarat det.

2. Advokat – detta är en dröm jag haft sen tonåren, att bli advokat men den drömmen har dalat under åren. Även här är förklaringen ganska enkel, vad hade jag gjort om jag får en klient som våldtagit, mördat eller rånat någon och det är uppenbart liksom? Jag hade inte kunnat försvara en sådan människa som utfört en sådan handling när det finns svart på vitt.

3. Läkare – underbart att hjälpa människor MEN när jag såg på Grey’s i onsdags blev jag ledsen, en åttaårig pojke kom in med skottskada och hade blivit skjuten av sin bästa kompis, usch mitt hjärta hade aldrig klarat av en sådan situation.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats