isabellaknutsson

skrika sig till sömn

Sämst med bloggen är ju iallafall jag just nu men vi har faktiskt inte gjort så mycket idag, jag har varit i skolan och Pontus har varit på möte sen har vi bara myst hemma och tagit det lugnt. tand nummer 4 sprack igenom här under dagen iallafall och då var inte mamma hemma utan bästa mormor fick trösta lillpluttis! Vi tog en liten kvällspromenad förut också med mormor och morfar och nu ligger Aiden i sängen och vi försöker få honom till att somna själv vilket går sådär, han ligger och skriker mest hela tiden och jag vill verkligen springa in och ta honom och somna honom i min famn men det går inte för då kommer vi få det jobbigt senare framöver. Så nu ska vi försöka köra stenhårt på att Aiden ska somna själv i sin säng på kvällen, och jag hoppas så innerligt att mitt mamma hjärta kommer klara det!!
Nu ska jag fortsätta mysa med min man här, han ser ut att vara fruktansvärt uttråkad.. hahah!

Love B

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Det kanske må så vara men känner ändå vad som är bäst för en själv, sitt eget barn. Där finns fler metoder som inte är helt ok de heller. Alla gör vi olika men vi ska inte hoppa på varandra för våra delade åsikter. Min son har sovit i sin egen säng sen dag ett typ. Inga problem. Vi har haft mycket skrik vi med men av andra orsaker. En 6 mån behöver inte enbart skrika i trots .

  2. Anonym

    Men snälla, kan du inte bara lägga ner nu eller? Jag bryr mig inte om dig och dina elaka kommentarer, och du behöver inte börja attackera mina läsare som går emot dig!! Och en 6 månaders bebis kan visst självständighetstränas!

  3. surtanten

    Ettbarn på 6 månader skriker väldigt ofta i trots? De har vid den åldern inte ens börjat självständighetstränat.

  4. Anonym

    Det gör mig så jävla (ursäkta) ont att se hur ni hoppar på en människa så. Vad hon gör för sitt barn är väl ändå hennes ensak. Om ni inte delar samma åsikt så kan man använda sig av lite mer hövligt språk när man säger det. Jag själv har ett barn son somnar själv i sin säng, han skriker och jag kollar till honom. Ibland skriker barnet av trots, ibland rädsla eller panik. Men som mamma känner och hör man skillnaden på de olika skriken. Man märker väl ändå om ens barn är hungrigt och ger det mat. Jag kanske inte stödjer denna metod men jag stödjer den fria viljan att göra det som är bäst. Förlåt, men reagerar på människor som jämnt ska hoppa på någon för att de gör det ni inte tycker om. Skulle jag ha min 15 mån varje gång han trotsar så hade jag haft stora problem nu.

  5. Anonym

    men om du tycker det är så nödvändigt för dig att ringa dom så är det väl bara för dig att ringa, jag hindrar dig inte.

  6. ...

    BVC i nossebro behöver verkligen lära ja! En liten byhåla som inte kan ett skit. Alla vet att BVC i nossebro är skit och rekommenderar skit o ska nog faktiskt ringa till dom och fråga varför de ger sådanada råd?

  7. sandratt

    Så många kommentarer om hur fel det är och du är
    Fortfarande lika trångsynt om att det är rätt.. Fy så hemskt stackars lilla bebis 🙁

  8. Anonym

    Hur kommer det sig att du plötsligt är 1177 då 1177 har kommenterat precis här under och absolut inget om svält står det i den kommentaren och den som skrivit om svält kallar sig för surtantZ

  9. 117714

    Jag skrev att det är 2 saker bebisar fruktar.

    1.svälta
    2. Bli övergiven

    Jag sa aldrig att du svälter din son. Tror faktiskt att bvc i nossebro skulle behöva lite ny lära.

  10. Anonym

    Dom har haft kontakt med fler än 11 barn okej, men det betyder inte att dom har erfarenheten av små barn. Min BVC sköterska säger jämnt att jag har otrolig tur och att jag har experten hemma. Jag tänker inte ta efter någon tidning eller serie för att komma närmare min son, jag har en bra relation med min son och bara för att jag låter min son skrika på kvällen när han ska sova förstör inte våran relation. Och sen har jag någon gång nämnt något om att jag upplever att min son jävlas ggenom att han skriker???

  11. Anonym

    Och vad har du fått att jag svälter min son??? Han får mat för minsta tecken så skriv inte en sådan idiotisk sak om att jag svälter min son! Och jag överger INTE min son!!

  12. jessie_o_johansson

    vet inget om dig och din son.. vet bara att man ALDRIG ska låta sin stackars 6Månaders skrika sig till sömns…. ?

  13. jeke0002

    ”Ja tar råd av min mamma då hon har 11 barn och ingen barnläkare, BVC sköterska, tidning osv har mer erfarenhet än henne.”

    SKÄMTAR DU? Skulle vilja se de barnläkare och sköterskor som genom sitt yrkesliv inte haft kontakt med fler än 11 barn! Och de flesta har säkert barn själva.

    Jag vet att man förr i tiden trodde att det bästa för barnen var att lära sig somna själva och att man som uppfostrare helt enkelt skulle lägga barnet i sängen, vända det ryggen och gå ut ur rummet. Jag vet också att dessa föråldrade sätt att uppfostra barn lever kvar hos många och även bland vissa BVC. Nu är det däremot som så, att vi idag vet bättre. Vi har fått resultaten av dåtidens uppfostringssätt och det är allt annat än positivt!

    Människan är och förblir ett flockdjur; en väldigt social varelse som behöver sällskap och närhet av andra för att utvecklas som hon ska. Detta gäller speciellt små barn som skriker för att de behöver närhet! Ditt barn skriker inte för att vara jävlig eller för att han bestämt sig för att ”vinna över dig”, han skriker för att han behöver dig! Det ÄR jobbigt att vara förälder till spädbarn, men det går över!

    Utifrån dina inlägg så märks det verkligen att DU BRYR DIG jättemycket om din son och älskar honom! Jag tror inte att du medvetet gör din son illa, men detta spår du kommit in på nu är ett uråldrigt ett som forskare och psykologer idag varnar för!

    För din sons skull tycker jag att du ska kika lite på attachement parenting (nära föräldraskap) och läsa folks erfarenheter om detta.

    Vi gör självklart alla som vi vill, men jag anser att man ska basera sina beslut på vettiga argument och att ”din mamma har 11 barn och vet bäst” är tyvärr ett väldigt dåligt ett! Förr i tiden borstade man inte tänderna på barnen och många hade bra tänder ändå, men idag vet vi att det är waaaay fler som får jättedåliga tänder av att inte borsta! Det beror på vilka anlag man har, precis som med skrikmetoder – vissa har bra psyken och tål detta, men sen finns de som inte har

  14. 117714

    Skrik är naturligt men jobbigt
    Alla barn skriker, och som nybliven förälder tror man ofta att det betyder att något är fel. Man kan känna sig ledsen, orolig, frustrerad och tycka att det är väldigt arbetsamt. Skriket kan framkalla starka känslor hos föräldern, och även kroppsliga reaktioner som svettning och hjärtklappning. Att man reagerar starkt är helt naturligt. Barnet behöver förälderns omvårdnad för sin överlevnad och skriket är en kraftfull signal som får föräldern att vilja tillfredsställa barnets behov. Det är svårast att tolka skriket den första tiden, men ju mer man lär känna sitt barn desto lättare går det att trösta.

    Taget från 1177

  15. surtanten

    Vart gynnar det bebis att skrika?
    Att medvetet låta bebis ligga och skrika efter dig är ren och skär misshandel i mina ögon, så jag kan inte låta bli att reagera.
    Att din mamma har 11 barn är väl ingen merit om hon gjort fel 11 gånger?

    Påhopp är inget jag gör på dig, jag skriver hur jag ser på det hela liksom som du gör.

    Och det är absolut inget påhopp för att du är en ung mamma, jag var själv 17 år när jag fick min första.

    Däremot så kan jag inte förlika mig med tanken att en mamma i dagens upplysta samhälle utgör sådana uråldriga metoder som KAN (Säger inte att det måste bli så) sätta djupa spår i sitt barn, göra det osäkert, rädd för ensamhet mm… MEDVETET!

    Men visst, vi kanske skulle gå tillbaka till att inte söva små bebisar vid operationer för de är för små för att komma ihåg? För det funkade också, på sin tid

    Ungefär lila illa i mina ögon.

    Tycker du ska googla, prata med bvc, vem som helst förutom din mamma och se vad tiden kommit fram till, se vad som är bäst för en liten bebis

    Som har 2 rädslor

    Att svälta
    och
    ATT BLI ÖVERGIVEN (Som din bebis blir när du låter honom skrika )
    Skriker han och du är där, okej, då är det så, men när du går ut därifrån visar du honom ryggen..

    Det är en bra start på ett livslångt förhållande och förtroende.

    Hoppas du får upp ögonen och att bebis inte far illa av ditt beteende.

  16. karin_turppo

    På något sätt har jag en känsla av att ni som skrivit fått för er att bella stänger en dörr och går ifrån sin son. Det gör hon inte! Och hon bor i en stuga på två rum inga dörrar finns. Hon springer fram och tillbaka hela tiden till sin son. Så vad är det som är farligt. och hon älskar sin son över allt annat. Ingen har rätt att döma henne eller mig som mamma.

  17. Anonym

    Ja tar råd av min mamma då hon har 11 barn och ingen barnläkare, BVC sköterska, tidning osv har mer erfarenhet än henne. Jag vill ha honom nära men jag vill också att han ska kunna somna själv. Som jag skrivit innan så skiter jag inte i honom utan jag springer in till honom titt som tätt för att trösta honom och ge nappen.Så snälla snälla, sluta hoppa på mig och anklaga mig för att jag är en dålig mamma för det är jag verkligen inte!!!! Jag älskar min son över allt annat, jag ger han all min kärlek och den trygghet han behöver. Men att låta sitt barn skrika är inte farligt. Jag anser att detta kommer gynna både mig och min son i längden. Och gör det så ont i ditt mamma hjärta när du läser min blogg kan du sluta läsa, jag vill inte ha läsare som du som utför påhopp emot mig som ung mamma och påstår att jag är en dålig mamma!

  18. surtanten

    Detta kommer du att ta som ett påhopp, men det struntar jag i.

    Jag tycker verkligen du ska sluta ta råd av din mamma och följa det du känner, att du vill ta upp honom och låta han somna i din famn. Det är just det bebisen behöver.

    Närhet, kärlek, ömhet.

    Bebisar fruktar 2 saker. Att bli lämnad själv och att svälta.

    Det gör ont i mitt mammahjärta när jag läser din blogg.

    Vem vet vad din metod leder till när bebis blir större.
    Min mamma orkade inte med mig och min lillebror när vi var små.
    Stängde in oss i sovrummet och där fick vi vara.

    Jag kan inte ha stängda dörrar runt om mig, absolut inte låsta. Jag får panik.
    Snälla snälla du,
    Ta upp ditt barn när det skriker, det är dig han behöver, dig han vill vara nära!

    Du som mamma ska vara hans trygghet. Det är du inte när du lämnar honom att skrika sig till sömns.

    Då är du en mamma som kanske inte ska ha barn.

    Barn är krävande, barn är jobbiga. Men barn har inte bett sina föräldrar att födas.

    Snälla du, ta åt sig på rätt sätt och ge all kärlek till bebisen!

    // fyrabarnsmamman som låtit sina barn somna i famnen och de blev självständiga individer ändå.

  19. Anonym

    Men snälla, vad vet du om mig och min son? Han är inte övergiven, jag springer in till honom titt som tätt för att trösta honom och ge honom nappen.

  20. hemskt

    Hoppas den barnläkaren mist sitt jobb om han rekommenderat dig denna skrikmetod. Snäll att upplysa det hemska med denna metod ja! Och som sagt min BVC skulle aldrig rekommendera denna metod o skulle hon gjort det skulle jag börja undra.

  21. karin_turppo

    Att man vill påpeka det kan man göra men sådana påhopp som du gjort är en helt annan sak. Som att du vill spy åt hennes svar och att hon borde tänkt på det innan hon fick barn. Vad är det ett påhopp kallar jag det. Jag kan bara säga att barnläkaren på neo sa till mig att mig slår man inte på fingrarna för när det gäller barn så kan jag det bättre än någon annan. Har den erfarenheten som få har. Detta var hans ord. Hur många forsknings resultat har blivit ändrade under alla år??? Det är olika från barn till barn. Du har absolut ingen rätt att döma någon så som du precis gjorde. Bella är en jättebra mamma och älskar sin son mest av allt på denna jord. Så något påpekande var det inte du gjorde.sköt du ditt så sköter hon sitt. Och håll dina spydigheter för dig själv. Och det bvc säger är ingen lag men dom är nog mer kunniga än du.

  22. jessie_o_johansson

    Stackars bebis som tror att han är övergiven. Skulle ALDRIG göra så mot mitt barn. 🙁 🙁 så fruktansvärt att mitt hjärta brister…………..

  23. hemskt

    Fast det är faktiskt forskat och finns mycket böcker och psykologer som Tatt upp ämnet. BVC har aldrig rekommenderat mig en skrikmetod och det BVC säger är väl ingen lag? Och bara för man har 11 barn så betyder det väl inte att man är expert i barnpsykologi? Ni verkar ju inte kunna ta kritik och är fast beslutsamma om att erat sätt är rätt och bra så fortsätt ni med det men ville bara påpeka för Isabella alla vet inte hur skrikmetoden skadar och ville bara vara snäll och upplysa http://mestbaradeckare.blogspot.se/2009/02/varfor-skrikmetoder-ar-farliga.html?m=1

  24. karin_turppo

    Sen vill jag tala om för dig hemskt att jag fick mitt minsta barn för 2år sedan. Och det var 2012 inte något 90 tal och bvc sa samma sak då som innan. Går inte du till bvc med dina/ditt barn? Mina barn har inte blivit mindre älskade eller kännt sig mindre älskade för det. Jag har ju facit i handen vad har du??? Ge dig inte efter människor så som du gör. Om du nu ska vara en så duktig människa. Sen om du behöver spy ta dig då till toaletten och sitt inte och läs kommentaren från min dotter och kommentera inte då. Blir riktigt uppriktigt sagt förbannad på sådana som du. Tack för mig!

  25. karin_turppo

    Just ditt namn hemskt förstår jag att du kallar dig!!! Att komma på tanken att hoppa på en person så som du nu gjort FY SKÄMS PÅ DIG!!! Jag har fått 11 barn tror du att du vet bättre än mig och bvc????

  26. Anonym

    Herregud, vad är du för människa egentligen som hoppar på mig på detta sätt?? Min son är allt för mig och jag älskar honom över allt annat, men bara för att jag valt att bli mamma betyder inte det att jag ska skita i mig. Jag förstod väl själv att jag inte skulle kunna göra allt som innan men jag behöver fortfarande t.ex duscha, städa osv och det är inte speciellt lätt att springa omkring med en bebis på höften. Bara för att man blir mamma försvinner inte alla måsten och behov!!!

  27. hemskt

    Hjälp! Är du verkligen allvarlig? Ditt sätt o se på din son får mig o spy! Meningen om att han är närhetsberoende och sällskapssjuk han är en bebis självklart vill han vara med sin mamma och få närhet och kärlek det är den enda bebisar kräver och kanske du skulle tänkt på innan du skaffa barn att dina behov blir åtsidosatta. Tänker inte ens diskutera mer men blir helt förstörd av dina svar

  28. Anonym

    Nu för tiden ska man uppfostra sina barn efter en tidning och inte av egna erfarenheter, tankar och vetskap. För min del anser jag att ett barn blir mera självständigt om de får lov att vara för sig själv. I mitt fall är min son extremt mammig och närhetsberoende och även sällskapssjuk och med tanke på att jag själv har behov och annat så har jag ingen möjlighet att springa omkring med honom på höften hela dagarna. Och därför nattar jag honom på ett sätt som gynnar både mig och min son.

  29. hemskt

    På 90-talet blev man råd o låta barnen skrika sig till sömns, idag VET man bättre och det gynnar inte barnen för fem öre. Men självklart alla gör som man vill men tycker inte det är det ultimata o låta sitt spädbarn skrika sig till sömns. Finns väldigt många källor ang ”femminutersmetoden”

  30. Anonym

    Alla har vi olika åsikter gällande barn och deras sömn, men helt ärligt så förstår jag inte varför du skickar denna länk till mig. Min mamma har 11 barn och har nattat oss allihop på detta sätt, skrika till sömn och det har då varit vid 6 månader. En artikel och skriveri i tidningen Hur man ska göra emot sitt barn tycker jag rent ut sagt är löjligt. Jag gör det som passar mig och min son bäst och jag följer inte några råd från en artikel i en tidning tyvärr. Jag går på min magkänsla och tar råd från min mamma.

  31. Anonym

    Men snälla, det är ju inte som att jag fullständigt skiter i min son, jag går in titt som tätt för att ge honom nappen och trösta honom.

  32. hemskt

    En sex månaders ska väl ändå inte skrika sig till sömns? Barn behöver närhet och kärlek o en bebis på 6 månader skriker inte för o jävlas. Usch så fruktansvärt hemskt att tänka så Att de ska lära sig själva. Han är ett spädbarn! Tycker dock inte en två åring ska skriva sig till sömns heller men en bebis är en bebis o förstår
    Inte alls varför ingen tröstar honom. Tänk dig själv o ligga o gråta dig till sömns o inget bryr sig 🙁

stats