isabellaknutsson

maj&juni äntligen!

efter all längtan så kom äntligen min älskade son! Jag minns det som om det vore igår, min lille pojk kom skrikande till världen med full apgar och jag kunde inte varit lyckligare eller stoltare!

19/6-2014 packade jag förlossningsväskan men jag packade inte allt för jag hade tänkt lägga ner det sista samma dag vi åkte in men det glömde jag i all stress så nästa gång det är dags så ska jag köpa schampo, balsam, deodorant, mascara osv just för förlossningsväskan.
21/6-2014 kom den där efterlängtade foglossningen.. hahah! Eller inte faktiskt, inte något efterlängtad!
23/6-2014 började slemproppen gå och foglossningen började gå över till värkar och öppningsskede. Jag sov jätte dåligt under denna period, foglossningen och värkarna var nog det värsta under hela graviditeten och förlossningen.
27/6-2014 kom värkarna med tjugo minuters mellanrum.
28/6-2014 blev dom allt tätare och kom med tio minuters mellanrum under förmiddagen och mot kvällen kom dom tätare med säkert sju minuter.
vid 19-tiden blev värkarna intensivare och mycket kraftigare och jag ringde in till förlossningen och hennes otroliga svar var att jag skulle ta alvedon och temp.
19:30 gick vattnet och vi stressade och alla sprang omkring och hämtade förlossningsväska och jag ringde förlossningen ännu en gång. Och strax därefter åkte vi, men mitt smarta jag glömde handväskan med plånbok och legitimation.? så vi fick vända men som tur var hade vi inte kommit ut från Nossebro.
20.15 kom vi in till förlossningen i Borås och CTG togs och binda kollades. Och från 19:30 rann vatten hela tiden.
vid 22 tiden fick jag min nya barnmorska jag hade resten av förlossningen och hon kollade tappen och öppningen och då visade det sig att jag öppnat mig fullt 10 cm! Och så fick jag åka in till en förlossningssal och fick lustgas, inga andra bedövningar hann vi med. Jag låg där i ca 20 minuter och sedan startade krystvärkarna som varade i 20 minuter!
23.07 kom min efterlängtade och högt älskade son skrikande till världen med full apgar!

29/6-2014 vid 04 på morgonen kom barnmorskan och den vanliga sköterskan in och vi flyttades till hotellet. Tiden emellan det att han föddes och vi blev förflyttade så kom dom in då och då och tittade till oss och vi sov lite också.
09.29 gjorde jag mitt första inlägg som nybliven mamma och berättade för er att jag blivit mamma.
vi sov bort hela dagen nästan förutom då mamma och pappa kom och hälsade på.

30/6-2014 var vi hos barnläkaren för första gången och allt såg bra ut och vi fick åka hem!
vid 15-tiden kom vi hem och mamma och pappa hade köpt tårta för vår hemkomst.
senare på dagen fick moster även gudmor Annie hålla för första gången. och vid 19-tiden gick vi en kort runda med vagnen för första gången.

Denna tiden var jag obeskrivligt lycklig vilket jag är fortfarande, men allt var så främmande och nytt men det kändes så bekant och rätt för mig ändå. Första tiden sov vi väldigt mycket, jag hade ju inte sovit på ungefär en vecka pga värkarna och foglossningen och sedan en förlossning tro mig trött blir man! Och så gjorde vi oss bekväma i hemmet, det tog inte lång tid för Aiden att vänja sig vid sina mostrar och morbröder utan redan första dagen vi kom hem sov han utan några som helst problem och det kändes skönt. 

här var månad maj&juni slut och nästa är juli&augusti och det kommer någon gång i veckan!

Love B

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats