isabellaknutsson

Gravid&mammalista

När blev du mamma?
Jag blev gravid som 19 åring och födde Aiden efter att jag fyllt 20 år.

Hur många barn har du?

2, en son på 1 år och 8 månader ovh en liten dotter på 2,5 månad.

Var graviditeterna planerade?
Nej, jag ville ha barn men planerade inga just där och då.

När berättade du om graviditeterna?
Oj, Aiden pratade jag med mamma redan dagen efter (tog graviditetstest sent på kvällen, ville redan då ringa henne, haha) vännerna fick veta allt eftersom.
Jesseline ringde jag mamma direkt efter (dagtid togs testet) och strax därefter ringde jag Nathalie och i v.13 blev det offentligt på sociala medier.

Här väntade jag min älskade Aiden ❤️

Hur många barn vill du ha?
Jag hade gärna sett fler barn i framtiden faktiskt, hur många vet jag däremot inte. Men jag kan absolut tänka mig fler barn!

Tätt ihop eller långt isär?
Mina barn är ju täta, men nu vill jag vänta ett par år känner jag.

Har du oroat dig mycket under graviditeterna?
Ja! Jag tror att de flesta har en oro under graviditeten, väntan på rörelser känns som en evighet och varje dag var jag orolig, eller som när jag väntade Jesseline och fick minskade fosterrörelser då var jag SÅ orolig, går inte ens att beskriva den oron..

Hur var graviditeterna?
Båda var bra, med Aiden mådde jag hur bra som helst och hade inga större krämpor, med Jesseline mådde jag också super men jag hade också väldigt ont i ryggen och fick foglossning.

Gillade du att vara gravid?
Jag älskade att vara gravid! Att vara gravid är något utav det bästa, mysigaste och vackraste jag varit med om! Visst hade jag ont och det var jobbigt många gånger men det ser jag lätt förbi ändå.

Och här låg älskade Jesseline i magen ❤️

Visste du könen?
Ja! Redan innan ultraljuden till och med, när jag fick veta att jag var gravid med Aiden hade jag känslan av att det skulle bli en pojke, en liten Aiden och min mamma bekräftade det och efter det 2 ultraljud som också bekräftade en pojke.
Samma sak var det med Jesseline, redan efter graviditetstestet så hade jag känslan av det var en flicka och kort därefter bekräftade mamma det och efter några veckor bekräftades det på ultraljudet.

Hur var förlossningarna?
Ärligt, helt obeskrivliga! Jag har aldrig varit med om något så mäktigt och häftigt innan! Jag säger bara WOW!
Båda mina förlossningar har varit drömmen, jag kunde aldrig tro att jag var så stark som jag varit under mina förlossningar, och jag har alltid trott att jag haft minimal smärtgräns men jag har haft fel, och inte lite fel, utan väldigt VÄLDIGT mycket fel! Jag har en enorm smärtgräns, båda mina barn har jag fött med enbart lustgas och det är det bästa jag gjort!
Men jag ska ju inte sticka under stolen med att det GÖR förbannat ont! Den smärtan går inte att beskriva men all lycka man känner efteråt är ju värd varje smärta!

Hur har första bebistiderna varit?
Dom har varit underbara, båda gångerna! Dagarna var fulla av kärlek och det kändes som att det skulle svämma över, jag har levt i en liten bubbla med båda barnen och på något vis har denna bubbla känts som en dröm, för bra för att vara sann!

Hade du bestämt namnen sedan innan?
Ja! Namnen på mina barn hittade jag 2012 tror jag och jag har varit fast besluten enda sedan dess.

Ett råd till blivande mammor?
Lyssna inte för mycket på vad andra säger, jag fick höra saker om att jag inte skulle bli en bra mamma och att min mamma skulle få ta hand om Aiden när han föddes men jag har varit en utmärkt mamma, till och med en bättre mamma än vad jag själv trodde att jag skulle bli.
Googla inte!!!!! Det är nog något utav det värsta du kan göra, rådfråga hellre en vän, din mamma, din barnmorska, eller sjukvårdsrådgivningen (1177). Att googla kan bara göra dig mer oroligt och skapa helt onödig stress vilket inte är bra.
Förbered dig mentalt på en rejäl skräck förlossning, då kan det bara bli bättre! Om du går in i en graviditet med tankarna om en förlossning som är smärtfri och du ska föda utan smärtlindring osv så kan förlossningen bli jätte jobbig, så avstå det!
Tänk dig 2-3 dygn med konstanta värkar, du tar alla smärtlindringar som går att kombinera, du måste klippas och sugklockan måste användas. Jo men ni fattar säkert, jag hade sådana brutala tankar hela tiden, hahah!!

Ovan ser ni ett gäng bilder i repris på mig och mina älskade barn! ❤️
När jag tänker tillbaka på när jag väntade Aiden och nu så märker jag hur långt jag kommit med min mammaroll, jag var så osäker på mig själv men nu har jag ingen oro alls, mina barn är mina barn och jag bryr mig inte om vad andra säger! Jag uppfostrar och tar hand om mina barn på mitt sett utifrån vad som är bäst för dom, om någon vill peka med pekpinnar och pika mig så varsågoda men ni ska också veta att jag inte tar åt mig!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats