isabellaknutsson

En liten utmaning

Jag blev utmanad av @Elinjosefiine att svara på dessa frågor och självklart gör jag det!

1. Hur reagerade du när du fick veta om din graviditet? Så detaljerat som möjligt!
Efter att jag fått veta om mina graviditeter så har jag blivit lite chockad eller typ ställd liksom speciellt med Aiden, jag ville ha barn och tänkte på det ett tag och önskade hela tiden att jag skulle bli gravid men jag släppte det och när jag hade börjat tänka på annat så stod jag där med ett positivt graviditetstest, jo chocken var ganska stor med just honom men så glad jag var, alldeles överlycklig, hade aldrig varit så lycklig som jag var där och då, Jesseline var lite samma sak förutom att läget var inte det bästa att skaffa barn, bebissugen var jag men jag kände ändå att det inte var en bra tid att få ett barn till men jag blev med barn och även då blev jag lite ställd men jätte glad, båda gångerna jag tagit graviditetstest som visat positivt har jag blivit glad, den känslan och glädjen går inte att beskriva!

2. Anser ni att det är för/nackdelar med att vara ung mamma?
Nja alltså jag vet inte riktigt, det finns säkert många unga mammor som ser både för och nackdelar men jag är inte riktigt så, men någon fördel är väl att jag är ung och orkar hålla igång mer kanske?

3. Hur ser din vardag ut med barn? Från morgon till kväll.
Oj, det är ganska varierande men en typisk dag är väl att vi vaknar runt 7 tiden, jag går ner och gör välling till Aiden och under tiden han ligger och äter välling ammar jag Jesseline i sängen eller om hon sover så klär jag på mig eller bara ligger och drar mig tills Aiden ätit upp vällingen, är båda barnen vakna så byter jag blöja och klär först på Aiden för Jesseline är ganska lätt på morgonen och ligger gärna och pratar och när han är klar så gör jag i ordning Jessie, och om jag hinner (vilket är väldigt sällan) lägger jag Jesseline i sin vagga och bäddar sängarna och klär på mig själv men vanligt vis så får jag bara på mig morgonrocken och ett par byxor och sängarna får vara obäddade.
Vi går ner och äter frukost, ibland bara jag själv för Aiden ätit välling, ammar Jesseline lite till och så somnar hon och sover någon timme och då passar jag på att bädda sängar och leka med Aiden. Ibland duschar jag också.
Och så rullar dagen på med amning, blöjbyten, ätande. Ibland vill Aiden sova runt 12-13 i ungefär 1-2 timmar och är det fint väder så tar vi en promenad efter det, är det dåligt väder stannar vi inne och leker.
Vid 19-20 tiden är det sängdags för Aiden, blöjbyte och välling i sängen så klart och han somnar oftast till en film, ibland lägger jag mig med Jesseline också för att amma.
Jesseline sover en kort stund men vill inte sova för natten förrän 23-00 och då brukar jag slänga på en serie och somna.

4. Hur upplevde du förlossningen?
Mäktig och kraftfull, mina förlossningar har varit väldigt lätta faktiskt.

5. Har du träffat på fördomar kring föräldraskapet pga din åldern? Både under graviditet och som mamma.
Fick väl höra en gång att min mamma skulle bli tvungen till att ta "över" Aiden för att jag inte skulle klara av det strax efter det att han fötts men annars så har det inte varit mycket, iallafall inte vad jag fått höra. Men jag bryr mig inte, vill folk tro att jag missköter mina barn så får dom tro det men JAG VET att jag är en väldigt bra mamma till mina barn, och jag får höra det varje dag från både familj och vänner, så vad någon utomstående säger lägger jag ingen energi på faktiskt.

Tråkigt nog lägger jag inte någon tid på att skriva nya frågor och väljer heller inte att utmana någon, men ni som vill får gärna kopiera dessa frågor jag svarat på och svara själva och tagga mig så jag kan få läsa era svar!

Men jag vill tacka @Elinjosefiine för denna utmaning!

Med detta inlägg så tar jag kväll och ska mysa med min lilla flicka, Aiden sover efter en härlig promenad med mamma, lillasyster, mormor och moster Moa.
Hoppas ni haft en toppen lördag! Det har iallafall vi haft, massa kramar till er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats