isabellaknutsson

bedövningar under förlossning

jag tänkte gå in på detta med bedövning under en förlossning och även vad som hjälpte mig under min förlossning.
bedövningen som stod med i min journal från MVC var epidural, ryggmärgsbedövning. och epiduralen innebär att du får bedövningsmedel insprutat utanför ryggmärgsvätskan genom en slang. det gör att mer bedövningsmedel kan fyllas på om så behövs.
men allt eftersom tiden gick och förlossningen närmade sig så ändrade jag mig och jag tänkte istället ta lokalbedövningen PDB pudendusblockad och det är en spruta man får via slidan och den bedövar bäckenbotten vid utdrivningsskedet.

men som ni flesta vet hann jag inte ta någon bedövning förutom lustgasen, och den gör inte ont, du slipper stick och nålar! vilket var extremt skönt för min del, för jag är så himla nålrädd. det finns mycket positivt med lustgas och en av alla är att bebisen inte påverkas, du kan kombinera med andra smärtlindringar och självklart, nålarna som du slipper!
för mig så bedrövade den enormt mycket och jag vägrade släppa den, den var ju som min diamant just då innan jag fick upp min son på bröstet.
något som hjälpte mig under värkarbetet var något kallt emot pannan och massage nere vid svanken, jag hade med mig både mamma och pappa till förlossningen så mamma masserade min rygg och pappa hämtade kallt papper till pannan.

att genomgå en förlossning är något av drt häftigaste och det absolut mäktigaste jag varit med om, det värsta med att föda barn är smärtan men självklart är smärtan så värt det! jag hade gjort om min förlossning tusen gånger om för min sons skull!

Love B

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    ja så otroligt häftig och mäktig upplevelse! hahah, den var guld värd och när barnmorskan bad min mamma att ta bort den en stund fick jag panik!

  2. Anonym

    Okej, oj då! Usch vad hemskt att komma i ett sådant stadie, men det gick ju bra ändå till slut ju och det är ju huvudsaken! skönt att det gick fort iallafall 🙂

  3. Anonym

    Jag hann inte heller få mer än lustgas. Däremot fick de ge mig dropp för att skynda på. Mina värkar kom alldeles för sällan o var helt oregelbundna. Jag var däremot helt panik och skräckslagen. Ett tillstånd som jag aldrig varit med om, jag brukar alltid va stark och fokuserad! Det blev totalt kaos för mig. Men fort gick det!! 2,5 timme

stats