isabellaknutsson

aprikospuré, så gör jag

jag börjar med att koka de torkade aprikoserna tills de blir mjuka, ca 10 minuter.
sen tar jag en slev och tar upp några stycken och spolar kallt vatten på dom och sen i mixern, först mixar jag dom lite smått och sen så häller jag i lite utav det varma vattnet som dom kokade i mixar igen och sen häller jag i kallvatten tills det blir en fin puré.

jag fick ju cilikonformar av min syster förra året och dom är perfekt just nu, jag klickar i puré i formarna och fryser in.

Love B

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Okej, synd att du inte kommer ihåg men jag ska kolla på biblioteket här för det hade varit bra med flera recept och idéer 🙂 tack!

  2. Anonym

    åh kommer så väl ihåg när man stod o gjorde puréer o annan mat till barnen när de va små ? finns en toppen bok på biblioteket om olika maträtter m.m man kan göra till de små, kommer dock inte ihåg va den heter just nu ( ett tips bara )

  3. Anonym

    Det tycker jag du ska göra 🙂 det är mycket sparsamt och så värt det 🙂 min son äter fruktpuré 3 gånger om dagen så jag sparar in mycket på att göra eget 🙂

  4. Anonym

    Då ska jag göra det 😀 har nästan alltid någon fruktpuré i gröten till kvällsmat, o de här känns ju mer ekonomiskt. haha!

  5. Anonym

    Det är super enkelt!! ? ja, jag tar ut en eller två och lägger i en skål och så låter jag de stå framme en stund ?

  6. Anonym

    Åh, vad enkelt de verkade! Ska nog försöka göra hemmagjord puré till min dotter idag. Blir ju betydligt mycket billigare 😀 Men jag tänkte, om man fryser in de i formar – Tar man bara fram en och tinar den, om man te.x vill ha i gröten?

stats