isabellaknutsson

AMNING

Amning har blivit en väldigt het diskussion över internet har jag märkt och jag tänkte faktiskt skriva lite om hur jag känner kring just amning.

För mig har amningen varit en självklarhet, jag har aldrig tvekat på om jag ska amma mina barn, allt jag kunde tänka på var, kan jag så ska jag, jag ville SÅ gärna amma båda mina barn från det att dom låg i magen.
Många tycker att ammande mammor inte talar sanning kring amningen och mysandet som tillkommer, vissa upplever amningen smärtsam och inte det minsta mysig och undrar hur mammor kan lägga ut bilder och skriva om hur mysigt det är på instagram, Facebook och i bloggar, för min del har det inte varit mycket smärta, jag hade ont i de 2 första veckorna ungefär med Aiden och jag använde Medelas kräm för ömma och såriga bröstvårtor men det gick över och jag njöt varje amning, det var det mysigaste jag varit med om och jag älskade att amma. Med Jesseline hade jag ont de 2 första dagarna och sedan dess har det varit SÅ mysigt! Denna gången har jag inte använt något för bröstvårtorna, utan bara härdat ut.
Minns att när det gjort som ondast har det känts som en evighet MEN det har gått över och det är jag glad för.
Mitt beslut att amma mina barn har varit för mig ett utav mina bästa beslut.
MEN jag säger inte nu att alla SKA amma, det är ett beslut som varje mamma får ta och det finns inget som är rätt eller fel vare sig man ammar eller inte, det viktigaste är att bebis mår bra och får den näring som krävs.
Men jag kan däremot säga att jag tycker att dom mammor som skyller på en sådan sak som att "ammar jag kommer jag få hängtuttar" och det tycker jag är löjligt, det är ingen rimlig ursäkt för mig, jag tänker som så att det finns SÅ många mammor som så gärna hade velat amma sina barn men trots allt inte kan och så sitter en mamma som kan amma och resonerar så, det sårar mig lite faktiskt.. Men alla behöver inte amma heller men just en sådan "orsak" tycker jag är rent ut sagt löjlig, då tycker jag det är bättre att säga att man helt enkelt inte vill.

Amma offentligt då?
Jag är ganska rädd för att amma Jesseline offentligt faktiskt pga alla mammor som blir utskällda osv på kafé och restauranger.
När jag ammade Aiden var inte detta alls på samma sätt, det var inget hett ämne som spred sig omkring överallt och jag såg det som att det inte var någon big deal, men under graviditeten med Jesseline läste jag säkert om 30 mammor som blivit påhoppade?!
Okej, brösten är något sexuellt till viss del MEN hur kan någon förknippa amning till något sexuellt?! När jag ammar offentligt så är det inte så att jag slänger fram bröstet inför alla och ammar mitt barn, jag väljer ut en så diskret plats som möjligt, lägger över en filt och tar fram bröstet i "blindo" och ger Jesseline så hon får äta, vad är det för sexuellt i det? Någon som vet och vill förklara för mig? För JAG förstår inte, jag blir alltid så arg när jag läser en ny artikel om en mamma som blivit påhoppad för att hon gett sitt barn mat..

Här ammade Aiden, bilden till vänster är från BB och den till höger samma dag vi kom hem.
Jag har SÅ många bilder från att jag ammade Aiden men jag har säkert MAX 5 bilder på när jag ammar Jesseline, att amma är ju fullt naturligt men ändå ska folk behöva gömma att dom ammar…!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Ja absolut! ? åh fy, det är så jobbigt när det gör ont, men i slutändan har det varit SÅ värt! ? nej jag tror inte riktigt dom förstår vad dom missar, och jag tycker det är tråkigt att alla som vill amma inte alltid kan och går miste av en sådan magisk grej ändå, ja självklart gör dom det! ? KRAM

  2. Anonym

    Alla gör det som är bäst för sina barn ? Första fick jag inte till amningen alls med. Men med andra skrutten fick vi till det. Men första 2 veckorna var ren plåga. Men efter det så håller jag med! Hur mysigt som helst! Men jag tror tyvärr inte att de som inte ammar kan förstå mesfaktorn med det. Men de myser såklart på andra vis med sina barn ?

  3. Sofi

    Är helt på din bana! Har dock inte ammat mitt barn offentligt än, hon är knappt tre veckor så inte blivit så men håller med man ger sitt barn mat! Finns knäppa människor!!! Kram

stats