SKYLL DIG SJÄLV | isabellaknutsson
isabellaknutsson

isabellaknutsson

Annons

SKYLL DIG SJÄLV

Har sett att det finns en del människor som vill trycka ner ensamstående mammor de sista och jag tycker det är väldigt tråkigt, så som att ensamstående mammor inte ska vara stolta över sig själva och att vi borde mer eller mindre skämmas för att vi är det och att vi gjort våra val och får mer eller mindre skylla oss själva.. Väldigt tragiskt måste jag säga.

Sanningen är att alla mammor är lika mycket värda med eller utan pappa/partner, och vi ALLA mammor ska vara GRYMT stolta över oss själva också med eller utan pappa/partner, men främst vi ensamstående mammor, nu menar jag absolut inget illa gentemot er som har pappan/partner med i bilden, jag försöker inte på något sätt höja mig själv i detta men jag som ensamstående kan inte få hjälp av någon, när barnen har vakna nätter måste jag ta det, när dom vaknar tidigt på morgonen måste jag ta det även om jag så fått sova 1 timme, jag har ingen att byta av med, försörjning, hygien, kläder, ja ALLT som ett barn behöver får vi lösa själva och det är ingen dans på rosor alltid, många förfinar och ”undanhåller” detaljer i vardagen i socialamedier, jag vet, jag är en av dom, jag berättar inte precis allt som händer och sker i våran vardag, jag delar med mig av en bråkdel av allt som görs och händer så visst låter allt super enkelt men det är det inte. Att vara mamma är det slitsammaste jag gjort, men också det bästa jag valt och det här livet gör mig lycklig.

Så kommer vi till andra delen skyll dig själv, du valde detta själv. Jag kan börja med att jag avskyr när någon säger ”skyll dig själv” och speciellt när det gäller mina barn! Visst är det tufft många gånger MEN jag har ALDRIG sett mina barn som en börda och att jag får skylla mig själv. Okej, jag gjorde detta valet, jag valde att behålla och föda mina barn, och innerst inne visste jag att jag skulle få sitta här själv med dom, men jag hoppades ändå på att det inte skulle bli så här men nu blev det så och jag är lyckligare än någonsin!

Den biologiska pappan till mina barn är inte riktigt klok, och jag valde att skaffa barn med honom ändå men om jag ska vara helt ärlig så ser jag det inte riktigt som att jag skaffade barn med honom, utan dom är ju MINA barn och jag tänker inte ens på att dom har en ”pappa”, det är jag och mina barn mot världen.

En dag i framtiden vill jag ”ge” dom en pappa, som dom kan anförtro sig till, en pappa som kommer finnas där oavsett vad, en som kommer älska dom villkorslöst och ta till sig dom som om det vore hans egna barn. Det kanske låter som höga krav för många men mina barn är mitt allt och skulle det inte funka mellan mina barn och den man jag träffar så skulle det inte funka mellan mig och honom heller.

Tillbaka till ämnet, jag är otroligt STOLT ensamstående mamma och jag skäms INTE! Ni som vill trycka ner ensamstående mammor kan sluta tycker jag för vi sliter varje dag och varje natt, vi gör allt för våra barn och är inte mindre värda för att vi är ensamma med våra barn.

image

Jag är starkare än någonsin, jag vet vad jag vill och jag älskar mina barn villkorslöst, det är allt som räknas! <3

YouTube Preview Image

den här låten taggade min vän mig i när Aiden var bebis och den är sann, ensam är stark och istället för att trycka ner mammor, ge dom komplimanger och höj dom!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
isabellaknutsson

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats