isabellaknutsson

Rökning under graviditeten

Detta med rökning under graviditet har ju blivit ett väldigt hett ämne i bloggvärlden har jag märkt och jag har läst om hur människor uttalar sig kring just detta, vissa har en skarp åsikt och till och med blir de hatiska emot dessa mammor..
Har läst där folk skrivit att dom hatar gravida som röker, en liten sak att tänka på – du känner inte ens alla mammor och gravida som röker så att sitta och skriva om hat förstår jag inte..
Det är upp till var och en om man väljer att röka eller inte och jag blir SÅ arg när människor sitter och uttalar sig om just rökning. Vissa människor har inte ens en aning om varför just den gravida mamman som går förbi röker, den du ser på stan stå och röka eller den på bilden..
Herregud, skärpning! Jag accepterar att var och en har sin åsikt men när det går såpass långt att man skriver att man hatar den människan då blir det för mycket..
Och det finns alltid en anledning till varför en gravid röker, många slutar och jag tycker det är stark och beundrar dom som gör det men dom som inte är lika starka ska inte behöva tryckas ner och få läsa att man är hatad av människor som inte ens känner en eller läsa om hur oansvarig och dålig mamma man är, en rökande mamma är en precis lika bra mamma som en icke rökande!
Bara för att man blir gravid så betyder inte det att man är värsta superwoman som klarar allt, vissa är starkare och vissa är svagare när det kommer till rökning så är det och det får alla bara infinna sig i tycker jag, det är klart att det påverkar barnet i magen men det är inte allas barn, jag tror att varje mamma som röker under en graviditet vet att det finns risker och att barnet KAN ta skada, det är inte alltid barnet tar skada men det händer.
Jag läser ofta folk som skriver om att dom blir så arga när dom ser en gravid röka, stackars barn, hur är människan funtad, jag förstår inte, blabla! Vet ni vad? Jag tror att dessa mammor som röker blir minst lika arga för att folk trycker ner och anser sig själva vara SÅ mycket bättre mammor! Och ni behöver inte förstå den mamman som sågs på stan med en cigarett, bara hon själv förstår hur det påverkar så behöver inte ni förstå varför och ifrågasätta.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Det är inte lätt att sluta tyvärr och många ger upp istället för att hålla ut.. Men bra för dig att du lyckades iallafall, riktigt starkt gjort! ? tack ?

  2. Anonym

    Jag tycker absolut att man inte ska röka under en graviditet MEN jag har full förståelse om en mamma inte kan sluta. Men nu är jag före detta rökare själv men slutade också när jag blev gravid. Men det var ingen lätt match! Sen kan det vara att mamman slutat men så händer något som gör att hon tar den där cigaretten igen. Ja helt klart som du säger, man ska inte döma andra när man inte vet ett skvatt om personens historia! Bra inlägg!

stats