isabellaknutsson

Nattetid med 2 små barn

Har fått en del frågor om hur det funkar nattetid med 2 små barn plus att jag är ensam, kan börja med att tala om att det inte är lätt, jag får alltid trixa för att få ihop det.
Aiden lägger sig mellan 19-20 och somnar efter en stunds kikande på Byggare Bob, Jesseline är ganska pigg denna tiden så vi går inte och lägger oss förrän 23-00, då börjar hon bli trött eller redan sover, brukar få liggamma henne i sängen så somnar hon, ibland går det snabbt och ibland inte. Och här kommer trixet, jo Aiden vaknar.. Sover Jesseline har det hänt att hon vaknar av storebror eller av att mamma går ur sängen, ammar jag så försöker jag först få Aiden till att lugna sig och lära honom detta med att vänta (speciellt i dom lägen Jessie är på väg att somna), ibland funkar det och ibland inte och då får jag antingen avbryta amningen, ge Jessie nappen och gå ner för att göra välling eller så får jag fortsätta amma men ta med henne ner.
Efter detta somnar vi alla 3 om och sover kanske till 2-3, då vaknar Jesseline för att äta, i och med att jag ammar somnar vi om fort båda två, vissa nätter kan Aiden vakna 4-5 och vill ha välling, samma visa kan det även vara här som första gången han vaknar, vi somnar om till 7, då är barnen pigga och vill upp.
Jesseline vill ner till babysittern och sova där en stund extra medans Aiden vill leka och busa.

Jesseline vaknar oftast av sin storebror, tyvärr. Hade hoppats på att hon var mera van vid det men icke, Aiden däremot vaknar inte lika ofta av lillasyster, han skruvar lite på sig men vaknar inte varje gång, det känns väldigt skönt!
Nätterna är väldigt tuffa (läs: oftast), det blir kämpigt när båda vaknar samtidigt men på något vis så grejar jag det, vissa nätter blir jag mer frustrerad än andra men det är ju för att jag är helt slut och knappt kan hålla ögonen öppna.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Tyvärr så verkar det så ? åh tack!! Nej lätt är det inte många gånger men jag gör mitt bästa och allt vad jag kan ? det förstår jag, tror många är nyfikna på vad som hänt ? tack, kram ❤️

  2. Anonym

    Ojdå! Alltför vanligt detta ? tycker du är grym som ändå lyckas, för kan tänka mig att det inte är lätt för dig!
    Spännande att läsa om det sedan då (nyfiken som man är)=D
    Bra kämpat i alla fall! ?
    Kram

  3. Anonym

    Ja absolut får du fråga! Anledning till att jag inte skrivit om det än är för att mycket har hänt och utredningar hit och dit, men kort och enkelt till varför jag är ensam med mina barn är för att pappan inte är bra för varken mig eller barnen. Jag kommer göra ett mer specifikt inlägg om just detta framöver ?

  4. Anonym

    Får man fråga hur det kommer sig att du är ensam med två barn. Liksom din historia? Har ju inte följt med så länge så vet inte riktigt om det är något du talar öppet om eller om du valt bort det från bloggen? ?
    Kram

stats