isabellaknutsson

min förlossning

då var det dags för mig att berätta om dagen/natten min fina dotter kom till världen.

det började natten mellan måndag och tisdag (12/1) runt 03 tiden så kom värkarna och det var inga milda sammandragningar utan värkar, jag fick här börja andas lugnt igenom varje värk, värkarna kom ungefär med 20 minuters mellanrum och dom fortsatte tills morgonen och vid 8 började vi klocka värkarna och då var dom väldigt oregelbundna och kom allt mellan 9-22 minuters mellanrum jag ringde in till förlossningen i Borås och dom sa att jag var välkommen in om jag kände att det behövdes, jag bestämde mig för att ta en dusch innan vi åkte, pappa ställde ut väskorna i bilen, förberedde med handduk utifall vattnet skulle gå runt 13 tiden åkte vi mot Borås och 1 timme senare var vi framme på förlossningen och där kopplade dom på CTG, kände på magen och kollade öppnandet, och vid den tiden var jag öppen 4 cm vi beslöt oss för att gå ut och gå en stund i hopp om att få igång allt mer så vid 15 rörde vi oss ut från förlossningen och åkte till coop och handlade lite plus fika. Sen åkte vi till förlossningen och gick ett par varv runt hela sjukhuset och då började värkarna bli regelbundna på 6 minuter mellanrum och vid 19 tiden gick vi in för ännu en kontroll och då fick vi ännu en gång bli uppkopplade på CTG och även undersökning för att se ifall jag öppnat mig mer men till min besvikelse så var jag fortfarande öppen 4 cm och värkarna stannade upp och kom med ungefär 11-12 minuters mellanrum.. Barnmorskan frågade mig om dom skulle ta vattnet för att få igång förlossningen ordentligt men jag tackade nej för jag ville att det skulle starta av sig självt. Vi lämnade då förlossningen ännu en gång och gick ännu fler varv runt sjukhuset och var inte tillbaka förrän vid 21.30 och då var jag fortfarande öppen 4 cm så då gav vi upp, vi fick 2 rum på patient hotellet och jag fick även 2 tabletter för att värkarna skulle avta så jag kunde få sova.
vid 22 tiden bestämde jag mig för att ta tabletterna i hopp om lite sömn men jag hade fel värkarna etablerade vid 22.30.

00.10 fick jag trycka på i värkarna och då kände jag att det var dags att gå bort till förlossningen och fick nu väcka min  mamma som precis somnat, jag försökte väcka henne lugnt och hennes reaktion var att flyga upp ur sängen och så sprang hon iväg till pappa som fanns i ett rum några meter bort. 

00.20 fick vi komma in på ett förlossningsrum och lustgasen blev inkopplad och nu var jag 7 cm öppen, framsteg! OCH nu visste jag att hon skulle komma och strax efter 01 var jag öppen fullt, vattnet fick barnmorskan (lura sig till att ta) vid 01.25 då hinnorna inte alls ville vara hjälpsamma och gå utav sig själva, jag var först motsträvig då jag visste vad som skulle hända när vattnet togs, krysta och ännu mer hemsk smärta så jag bad henne vänta och frågade om PDB bedövning (av ren rädsla för smärtan) men hon sa att tiden inte fanns och att jag skulle fixa det bra med bara lustgasen och så säger hon att hon iallafall kan sätta en skalpelektrod på bebis huvud och jag säger ja och i nästa sekund så kom jag på att då går vattnet… Sagt och gjort, hon sätter en skalpelektrod på Jessies huvud och vattnet går och jag känner hur blöt jag blev över hela rumpan.

01.45 började jag krysta och första krystvärken kände jag mig super svag och tänkte snabbt tillbaka på Aidens förlossning och funderade på vad det var som fattades och kom då på att jag inte hade några handtag på sängen och bad då om dessa och så höjde dom upp mig till sittande ställning, efter att handtagen var på plats så körde jag stenhårt, jag kände hur min dotters huvud var på väg ut och jag hörde min mamma säga att jag snart var i mål, hon är strax ute och jag fick sådan POWER, vifta bort lustgasen, drog in luft och bara tryckte på allt vad jag orkade och jag kände hur hon gled ut och en sista krystning sen var hon ute!
01.53 kom min fina prinsessa till världen och jag var så stolt och så himla glad över mig själv, ännu en förlossning med enbart lustgas! När jag fick upp min välskapta dotter på bröstet så kände jag enorm lycka, alldeles perfekt liten tjej!

Jag fick ett par stygn för ytliga bristningar och min fina flicka fick appgar 10!

På morgonen pratade jag med personalen om tidighemgång och vid 11 påbörjades utskrivningen, 13.56 skrevs vi ut från förlossningen för BB-hemvård, varför jag ville åka hem så fort kommer jag självklart berätta, men det blir ett annat inlägg.

inne på undersökningsrummet, en jobbig värk andas jag mig igenom här och en bild på CTGt tog pappa också.

i förlossningsrummet, här var jag öppen 7 cm och fick lustgasen, gud så underbart det var!

Och en bild på mig och min prinsessa ❤ 

och en bild på fikat, fick extra juice för att få i mig socker däremot orkade jag inte dricka upp allt. Och under tiden jag åt detta så blev lillsessan vägd och mätt.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats