isabellaknutsson

GLUTENFRI SOCKERKAKA

Jag bakade ju en glutenfri sockerkaka tidigare i veckan som blev SÅÅÅ god! Smakade som vanligt, kanske till och med godare.

image

Vad som behövs:

2 ägg, 2 dl socker, 50 g smör eller margarin, 0,5 dl mjölk, 0,5 dl grädde, 180 g mjölmix (ca 3 dl), 2 tsk bakpulver.

För smaksättning kan man tillsätts rivet citronskal eller citronsaft, vaniljsocker eller choklad. Jag gjorde helt neutral.

Till formen behövs smör eller margarin och lite mjölmix eller ströbröd.

 

Gör så här:

UGN 175 grader.

vipsa ägg och socker poröst, smält smöret och blanda i mjölk och grädde och blanda ihop med ägg och socker blandningen. Blanda försiktigt ner mjölmix och bakpulver till en jämn smet, tillsätt också smaksättning om så önskad. Smörj och bröa formen och häll i smeten. Ställ i mitten av ugnen ca 30-35 minuter.

image

Jag serverade med hallongrädde och vaniljsås, hallongrädden är super lätt och god, vispa grädden lagom fluffig, mosa så många hallon som önskas (jag hade frysta) och häll i dom i grädden och vispa till det blir en rosa fin färg.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats