isabellaknutsson

DU SOM SKA FÖDA BARN

Föda barn är något utav det häftigaste jag varit med om, och jag önskar så att alla i världen fick känna likadant, allas förlossningar är olika och vissa har jobbigare och vissa har lättare.
Jag är glad över att jag haft 2 förvånansvärt lätta förlossningar och jag är väldigt tacksam över det också, jag vet inte riktigt vad det beror på utan det har bara blivit så och min smärtgräns är väldigt MYCKET högre än vad jag själv kunde tro.
Mina BÄSTA tips till dig som snart är där och ska föda
– När det är dags att åka in frågar många förstföderskor (i synnerhet) och mitt tips är att känna av själv, du som ska föda känner när det är dags och det är DU som avgör, inte din partner/den som ska med.
– ANDAS! Det är jätte viktigt att andas och gör det lugnt och försiktigt, det hjälper inte att hyperventilera, ta det försiktigt med djupa och lugna andetag, det hjälper mer än vad man tror.
– Ta en dusch med varmt vatten var det absolut BÄSTA under värkarbetet för min del, mina värkar satte sig i ryggen så jag stod lite framåt lutad i duschen så att strålarna kom direkt mot det onda och smärtan försvann, jag kände inte av några värkar då, ett mega tips till dig som vill vara hemma länge.
– Min inställning var att ta varje smärtlindring som gick att kombinera men väl där så hanterade jag värkar och krystvärkar med enbart lustgas, lägg inte upp någon bild i huvudet på att det kommer gå jätte bra och helt utan smärtlindring kommer du föda, det blir inte alltid som man tänkt sig och det är bättre att känna sig stolt än misslyckad.
– Stå upp så långt in i värkarna du klarar, det gör lättare för bebis att komma i rätt läge.
– Försök slappna av trots smärtan, jag vet att det låter helt sjukt men slappnar man av går det undan.
– Våga fråga barnmorskorna om hjälp, och ta kontrollen, det är DIN förlossning, DU är bossen, klickar inte du och barnmorskan har du rätt till att begära en ny. Men följ också din barnmorskas råd, hon kan ge dig tips och råd som kan vara väldigt hjälpsamma. Som ett exempel, Jesseline fastnade i ett läge precis innan hon kom ut och då sa barnmorskan att jag skulle testa att lägga mig på sidan och jag vred mig lite så kom hon fram med huvudet och kort därefter var hon ute.
– Våga ta i, TA i med ALLT du har när det är dags att krysta, det är nu äntligen som du får hjälpa din älskade bebis att komma till världen.

Mina älskade små barn bara några timmar gamla, tänk vad tiden går fort!
Mitt sista tips när bebis är född är att NJUTA!!! Ta vara på tiden för den går för fort, alldeles för fort!
Njut och gosa med det lilla barn du skapat, låt allt annat vänta. Stressa inte med vänner och familj, ta den tid ni behöver!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats